Personare China (2015)

Ook in 2015 zal Stichting Personare met een projectgezelschap op pad gaan naar het buitenland. Ditmaal zelfs buiten de grenzen van Europa. Bestemming: China! Voorzitter en dirigent van de stichting kregen de uitnodiging van dhr. David Shen en zijn vrouw Lee Li van het S&L Cultural Exchange Centre Holland te Eindhoven om in het najaar van 2015 naar China te komen voor een geweldige concertreis. Nadat ze dit in 2010 al met het projectkoor en -orkest “Qui Vive” hadden gedaan, werd besloten om in oktober 2015 het avontuur met Stichting Personare aan te gaan, nu in samenwerking met de autoriteiten van de Chinese provincie Jiangsu.

De zangers voor dit project zijn afkomstig uit verschillende delen van Nederland en zijn veelal mensen die al eens eerder met onze dirigent hebben samengewerkt. Het unieke van dit project niet alleen de locatie, maar ook de combinatie van zangers en musici. Er zal tijdens dit project worden samengewerkt met een ensemble van zeer goede koperblazers en een aantal slagwerkers o.l.v. Geert Schrijvers. Het belooft een fantastisch project te gaan worden waarvan de voorbereidingen in volle gang zijn.

We zullen onze concertreeks met de titel “Meridian 121.474” beginnen in het prestigieuze Shanghai Oriental Art Centre. Voor de dagen erna staan concerten gepland in de Grand Theatres van Hangzhou, Shaoxing, Ningbo, Lishui en Haiyan. Vóór vertrek zullen we, op 3 oktober 2015, een tray-out concert geven in de Dorpskerk van Pijnacker en na terugkeer een thuisconcert in de Laurentiuskerk in ’t Ginneken te Breda.