Johannes Passion (2020)

Beste belangstellende van de Johannes Passion door Stichting Personare,

Het zat er aan te komen: de uitbraak van het coranavirus en de maatregelen die de overheid heeft genomen en nog verder zal nemen om de besmetting het hoofd te bieden nopen ook ons om onze verantwoordelijkheid te nemen en de uitvoering 2020 van de Johannes Passion definitief af te blazen.

Er is uitgebreid gesproken over alternatieve mogelijkheden, bijv. om op een ander tijdstip in het jaar de Johannes Passion uit te voeren maar, alle voor- en nadelen afwegend, hebben we besloten van zo’n latere uitvoering af te zien.

We hopen allemaal op betere tijden. Keep safe!

Het bestuur van Stichting Personare


Een bijzondere Johannes Passion in Effen

Na het succes van de afgelopen jaren zal in 2020 wederom op Witte Donderdag (9 april) de Johannes Passion in kleine bezetting worden uitgevoerd door een kamerkoor van 20 zangers en 6 solisten. Voor de begeleiding wordt samengewerkt met het professionele barokorkest Collegium Delft, aangevuld met organist Mark van Nispen.
De locatie is wederom de H. Moeder Gods kerk in Effen-Breda en het geheel staat onder leiding van onze dirigent Ad van Unen.
De kerk beschikt over een bijzondere akoestiek: op iedere zitplaats in de kerk zijn muziek en tekst zeer goed hoorbaar en verstaanbaar waardoor het publiek het gevoel heeft heel dicht bij de muziek te zijn.

Solisten:

Evangelist – Joost van Velzen
Christus – Noël Casteleyn
Sopraan – Wendy Roobol
Alt – Esther Kuiper
Tenor – William Knight
Pilatus, Petrus, bas-aria’s – Mattijs van de Woerd

Na afloop van het concert zal er gelegenheid zijn om na te praten onder het genot van een drankje.

Het wordt uitgevoerd onder auspiciën van de stichting Personare en studium55.

Entree: € 20,00 (voorverkoop € 18,00).

weblogo2_transparantCollegium-Delft-logo-RGB-591x268