Johannes Passion (2018)

In 2015 en 2017 heeft Stichting Personare in telkens twee verschillende plaatsen in Frankrijk de Johannes Passion in volle bezetting georganiseerd. We hebben er dit jaar voor gekozen de passie in een kleine bezetting uit te voeren met 20 zangers, begeleid door een professioneel, enkelvoudig bezet barokorkest o.l.v. Jurriaan Klapwijk en door organist Mark van Nispen. Het geheel staat weer onder de bezielende leiding van onze dirigent Ad van Unen.

Met zijn zeer bijzondere akoestiek leent de Heilige Moeder Godskerk in Effen-Breda zich bij uitstek voor deze intieme  uitvoerring van de Johannes Passion: op iedere zitplaats in de kerk zijn muziek en tekst zeer goed hoor- en verstaanbaar, waardoor het publiek het gevoel heeft heel dicht bij de muziek te zijn.

We hebben ons ook dit jaar weer weten te verzekeren van de enthousiaste medewerking van sopraan Wendy Roobol, countertenor Lester Lardenoye, die ook al in de uitvoeringen van 2015 en 2017 soleerden, alsmede van die van Jasper Dijkstra (tenor), Joost van Velzen (tenor/evangelist) en Noël Casteleyn (bariton), die ook meewerkten aan de uitvoeringen in 2017. En de bas Michiel Meijer, die op zijn beurt al soleerde in onze uitvoeringen van 2015, is onze gelederen wederom komen versterken.

Het concert, dat zal worden uitgevoerd op Witte Donderdag  29 maart, wordt aanbevolen door Mr. Chr.G.J. Rutten (oud-burgemeester van Breda), P.J.M Rasenberg (voorzitter Kerkkoor Effen) en Daan Manneke, Bredaas componist.

Affiche JP2018 Effen