Johannes Passion (2017)

In 2017 zal Personare voor de tweede maal de Johannes Passion van J.S.Bach gaan uitvoeren Frankrijk. Ditmaal in de prachtige Église Notre Dame la Grande in Poitiers en de eveneens prachtige Église Saint-Martin in Candes-Saint-Martin (nabij Chinon).

Nadat met Hemelvaart 2015 tweemaal met succes de Johannes Passion werd uitgevoerd in de Bourgogne (in Frankrijk) ontstond het idee om hier een traditie van te maken. En zo ging het bestuur aan het werk om deze tweede Johannes Passion in Frankrijk te organiseren. Natuurlijk kan dit niet zonder hulp vanuit Frankrijk en Stichting Personare prijst zich dan ook gelukkig met de hulp van Ingrid Henneken, die ons vanuit Chinon ondersteunt met de organisatie.

De zangers van het speciaal hiervoor samengestelde projectkoor komen wederom uit verschillende delen van Nederland en delen ook nu weer hun liefde voor de muziek van Bach. Velen van hen hebben al meermalen deze passie gezongen. Het begeleidingsorkest is dit jaar samengesteld uit (semi)professionele musici onder leiding van Jurriaan Klapwijk.