Johannes Passion (2015)

“Bach-en-Bourgogne”

In 2015 zal Stichting Personare met het project “Bach-en-Bourgogne”, onder de algemene leiding van dirigent Ad van Unen, de Johannes Passion van J.S.Bach gaan uitvoeren in de kathedraal van Autun en in de abdijkerk van Paray-le-Monial in Frankrijk.

In het voorjaar van 2013 zong het Bredase koor Cantabile o.l.v. dirigent Ad van Unen drie prachtige concerten in Autun, Tournus en Chalon-sur-Saône. Naar aanleiding van één van die concerten werd de dirigent uitgenodigd door de voorzitter van de Cercle Culturel Néerlandais Erasmus, dhr. Wim Kruize uit Anost, om in het voorjaar van 2015 de Johannes Passion van J.S. Bach in de Bourgogne tot leven te brengen. Na een lange tijd van voorbereiding en dankzij de onmisbare hulp van bestuur en leden van de Cercle Culturel  Néerlandais Erasmus is het nu zover.

Tot ons groot plezier hebben vier professionele solisten enthousiast hun medewerking aan deze beide concerten toegezegd: Wendy Roobol (sopraan), Lester Lardenoye (countertenor), Steven van Gils (tenor) en Michiel Meijer (bas). De 40 zangers van het speciaal hiervoor samengestelde projectkoor komen uit verschillende delen van Nederland en delen hun liefde voor de muziek van Bach. Velen van hen hebben al meermalen deze passie gezongen. Het begeleidingsorkest is samengesteld uit al even enthousiaste musici van het Leiderdorps Kamer Orkest en organiste Renske Ligtmans.