Bach en Bourgogne: Johannes Passion (2015)

In 2015 zal Personare met het project “Bach-en-Bourgogne” de Johannes Passion van J.S.Bach gaan uitvoeren in de kathedraal van Autun en in de abdijkerk van Paray-le-Monial.

In het voorjaar van 2013 zong het Bredase koor Cantabile o.l.v. dirigent Ad van Unen drie prachtige concerten in Autun, Tournus en Chalon-sur-Saône. Naar aanleiding van één van die concerten werd de dirigent uitgenodigd door de voorzitter van de Cercle Culturel Erasmus, dhr. Wim Kruize uit Anost, om in het voorjaar van 2015 de Johannes Passion van J.S. Bach in de Bourgogne tot leven te brengen. Na lange tijd van voorbereiding is het nu zo ver. Dit alles is geschied met de onmisbare hulp van bestuur en leden van de vereniging Cercle Culturel Erasmus.

De zangers van het speciaal hiervoor samengestelde projectkoor komen uit verschillende delen van Nederland en delen hun liefde voor de muziek van Bach. Velen van hen hebben al meermalen deze passie gezongen. Het begeleidingsorkest is samengesteld uit al even enthousiaste musici van het Leiderdorps Kamer Orkest.